Macedonia di frutta, fruktdessert

Macedonia di frutta, fruktdessert
Foto: Lina Eriksson

Efter en mättande middag är den här saftiga fruktdesserten den perfekta avslutningen. Den är enkel att göra, så lägg i stället lite tid på att välja de fräschaste frukterna i butiken – det skänker ett extra skimmer åt hela middagen.

10 januari 2014
4

Du behöver

  • 0,5 st liten melon
  • 4 st kiwifrukter
  • 500 g jordgubbar
  • 2 bananer (eller olika frukter efter eget behag och säsong)
  • 0,5 citron, saften från
  • 55 dl Strega eller annan god likör
  • 2 msk socker
  • 100 g valnötter eller hasselnötter

Gör så här

  1. Skölj, rensa och skala frukterna, och skär dem i mycket små bitar. Blanda ner fruktbitarna i en skål tillsammans med pressad citron, likör och socker. Låt gärna blandningen stå en stund, så att fruktbitarna kan dra åt sig den goda citrus- och likörlagen.
  2. Finhacka nötterna, men spara några hela nötter för dekoration.
  3. Strö över nöthack och hela nötter när det är dags att servera.
Kommentera receptet

Fler goda recept