Mascarponekräm med amarettikakor

Mascarponekräm med amarettikakor
Foto: TV4
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Mascarponekräm med amarettikakor

6 ingredienser

Crema di mascarpone con biscotti amaretti e fragole - en klassisk italiensk efterrätt. Även gott med körsbär eller plommon istället för jordgubbar.

Ingredienser

portioner
  • 8 amarettikakor, grovkrossade (eller mandelkakor)
  • 3 msk amarettolikör (eller annan likör)

Kräm

  • 250 g mascarpone
  • 3 ägg
  • 1 dl strösocker

Servering

  • jordgubbar, körsbär eller plommon

Gör så här

  1. Kakor: Lägg de små kakbitarna på ett fat. Skeda en liten skvätt likör över kakorna. Alla bitarna ska få smak av likör men fortfarande vara krispiga.
  2. Mascarponekräm: Dela äggen i gulor och vitor. Rör äggulorna pösiga tillsammans med sockret i en skål. Tillsätt mascarpone lite i taget och rör om till en slät smet. Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd ner det i mascarponeblandningen.
  3. Servering: Fyll ett lager kräm i portionsglas. Lägg försiktigt ner kakorna och fyll på med ytterligare ett lager mascarponekräm. Ställ in i kylen, 30 minuter. Toppa med frukt eller bär.