Lime- och jordgubbspannacotta

Lime- och jordgubbspannacotta
Foto: Jonas Hallqvist
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Lime- och jordgubbspannacotta

8 ingredienser

Pannacotta di vaniglia con fragole in zucchero di limetta. Det finns egentligen bara ett problem med den här pannacottan – den är så oemotståndligt god att det alltid slinker ner en portion för mycket.

Ingredienser

portioner

Pannacotta

  • 1 vaniljstång
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 0,5 dl strösocker
  • 3 gelatinblad
  • 0,5 l jordgubbar
  • 2 msk strösocker
  • 2 limefrukter, rivet skal

Gör så här

Pannacotta

  1. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
  2. Koka upp grädde, mjölk, socker, vaniljstång och frön. Ställ kastrullen åt sidan och låt blandningen stå och dra i ca 30 minuter.
  3. Blötlägg under tiden gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Ta upp och krama ur dem en aning och låt dem rinna av på hushållspapper.
  4. Sila bort vaniljstången och koka upp grädden på nytt. Ta av kastrullen från värmen, lägg i gelatinbladen och rör tills de lösts upp.
  5. Häll blandningen i 4 portionsformar, ca 8 cm i diameter. Låt svalna och ställ att stelna i kylskåp i ca 3 timmar.
  6. Skölj, snoppa och skiva jordgubbarna. Rör samman limeskal och socker i en skål och blanda ner jordgubbarna. Låt stå i 15–30 minuter.
  7. Lägg en sked med jordgubbar i varje pannacottaform och servera det som blir över i en skål vid sidan om. Eller doppa formarna hastigt i lite ljummet vatten och stjälp upp dem på dessertfat och dekorera med jordgubbarna runt om.