Pantofflesoppa med rostbiff

Svensk potatis Pantofflesoppa med rostbiff
Foto: Svensk potatis

Pantofflesoppa med rostbiff

10 ingredienser

60 m

Mättande och god soppa på potatis, rotsaker och rostbiff. När köttet får koka med i buljongen blir soppan extra smakrik och god.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 1 gul lök
  • 3-4 morötter
  • 150 g kålrot
  • 150 g palsternacka
  • 6-8 potatisar
  • ca 400 g rostbiff (alt skinkstek)
  • 1,5 l vatten
  • 2-3 köttbuljongtärningar (alt köttfond)
  • 10 kryddpepparkorn
  • 1 tsk timjan

Gör så här

  1. Koka upp vattnet, tillsätt köttbuljongtärningar, kryddpeppar och timjan.
  2. Lägg i köttet. Koka sakta under lock tills köttet är klart (75 grader i centrumtemperatur). Tag upp köttet men spara buljongen.
  3. Under tiden köttet kokas, skala och hacka gul lök. Skala och skär morötter, kålrot, palsternacka och potatis i mindre bitar.
  4. Koka lök, rotfrukter och potatis i buljongen tills de är mjuka.
  5. Skär under tiden köttet som kan läggas i soppan eller serveras bredvid.
  6. Soppan kan mixas (som bilden) eller serveras som en klar soppa med rotfrukter och potatis i bitar.
  7. Smaka av och servera gärna med potatisklimp.