Pannkakstårta med vaniljmousse, yuzumarinerade jordgubbar och saltrostade mandlar

En lyxig variant på den älskade pannkakstårtan - frasiga pannkakor varvas med vanilj- och yoghurtmousse, yuzumarinerade jordgubbar och hackade, salta mandlar.

13 juni 2017

Du behöver

Pannkakssmet

  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 0,5 dl havremjöl (fint mixad havre)
  • 3 dl mjölk
  • 2 msk smör
  • 2 tsk lönnsirap
  • 1 tsk salt

Vaniljmousse

  • 100 g turkisk yoghurt
  • 40 g strösocker
  • 1 vaniljstång
  • 1 gelatinblad
  • 2,5 dl grädde, lättvispad

Yuzumarinerade jordgubbar

  • 1,5 dl jordgubbspuré
  • 0,5 dl yuzujuice (asiatisk citrusfrukt)
  • 0,5 dl syltsocker

Saltrostad mandel

  • 1,5 dl skalad sötmandel
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Pannkakor
    Vispa ihop ingredienserna till pannkakssmeten och stek i smör.
  2. Vaniljmousse
    Vispa ihop yoghurt med socker och den urskrapade vaniljstången.
  3. Lägg gelatinbladet i blöt ca 10 min, värm sen 0,5 dl av grädden och smält gelatinbladet.
  4. Häll sedan den uppvärmda grädden ner i yoghurtblandningen vänd sedan ihop med resterande 2 dl lättvispade grädde. Låt stelna i kylen.
  5. Yuzumarinerade jordgubbar
    Sjud alla ingredienser i 2 min låt svalna använd för att marinera dina jordgubbar med som du skall toppa din pannkakstårta med.
  6. Saltrostad mandel
    Rosta i ugnen med saltet på 180 grader ca 5 min. Låt svalna och hacka sedan upp och toppa din pannkakstårta med.
Kommentera receptet

Fler goda recept