Pannbiff med löksky

Pannbiff med löksky
Foto: TV4

Pannbiff hör till husmansklassikerna. Traditionellt serveras den med löksky och kokt potatis. Många föredrar även att servera lingonsylt till.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • 500 g nötfärs
  • 300 g fläskfärs
  • 2 gula lökar
  • 2 msk vatten
  • salt och malen vitpeppar
  • smör till stekning
  • 2 dl köttbuljong

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Skala löken och riv den fint ner i färsen. Arbeta färs, lök, vatten, salt och peppar smidigt. Skölj händerna i kallt vatten och forma 12 små biffar.
  2. Låt 1 msk smör bli brunt i en panna på medelvärme och stek biffarna hastigt 1 minut på var sida. Lägg dem i en ugnssäker form. Ställ in formen i ugnen och låt den stå i 15 minuter.
  3. Strimla löken och fräs den gyllengul i smör på medelvärme. Det tar ca 10 minuter. Häll på buljongen, koka upp och låt puttra någon minut under lock. Servera till pannbiffarna.
Kommentera receptet
Glaskampanj

Fler goda recept