Pannbiff med kantarellsås

Pannbiff med kantarellsås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Pannbiff med kantarellsås

15 ingredienser

Det här är en lite lyxigare variant av pannbiffar, uppbyggda som wallenbergare med äggula och grädde. Till dem passar det bra att servera sås på gula kantareller. Det ger en fin smak till den milda färsen.

Ingredienser

portioner
  • 400 g nötfärs (eller blandfärs)
  • 2 äggulor
  • salt
  • 0,5 tsk fyra kryddor (épice riche)
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 msk smör (eller margarin)

Sås:

  • 200-300 g kantareller
  • 1 msk smör
  • 1 gul lök (liten)
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk kinesisk soja
  • salt
  • vitpeppar
  • persilja, till garnering

Gör så här

  1. Sås: Rensa kantarellerna och dela de största. Skala och hacka löken och hacka persiljan. Låt kantarellerna svettas i stekpannan på medelvärme tills vätskan torkat in. Öka värmen och lägg i smöret, fräs en stund och tillsätt sedan löken. Strö över mjölet och rör om, tillsätt vätskan och låt koka några minuter. Krydda med salt och peppar.
  2. Biffar: Blanda färsen med äggulor, salt och épice riche, tillsätt grädden lite i taget. Blanda till en jämn färs och forma 8 biffar med vattensköljda händer.
  3. Stek biffarna i smör på medelvärme, ca 5 minuter per sida. Lägg biffarna på varmt serveringsfat och häll över såsen. Strö över persiljan.