Pannacotta med grönt te och hjortron

2 röster
50 m + 3 h i kyl
4

Krämig pannacotta smaksatt med grönt te och serverad med en kompott på hjortron blir en underbar dessert efter middagen.

Visa mer
50 m + 3 h i kyl
4

Du behöver

  • 3 gelatinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 vaniljstång
  • 0,5 påse grönt te
  • 0,5 dl socker
  • 1 förp frysta hjortron (250 g)
  • 2 msk socker
  • 1 msk Licor 43
  • 2 msk vatten
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. 
  2. Koka upp vispgrädde, mjölk, vaniljstång, grönt te och 0,5 dl socker i en kastrull. 
  3. Tar bort kastrullen från värmen och låt blandningen vila några minuter. Sila sedan vätskan innan du lägger i gelatinbladen och rör tills de lösts upp helt. 
  4. Häll upp blandningen i små glas, eller formar, och låt stelna i kylen minst tre timmar.
  5. Värm och rör ihop frysta hjortron tillsammans med 2 msk socker, Licor 43 och vatten i en kastrull.
  6. Servera pannacottan med hjortronkompotten.
17 juni 2019

Laddar fler recept...