I samarbete med Svensk Potatis

Pankopanerade potatisskivor

2 röster
45 m
4
Svensk potatis Pankopanerade potatisskivor
Foto: Svensk potatis

Panerade och stekta potatisskivor som är krispigt goda. Servera som de är tillsammans med rårörda lingon eller som ett tillbehör. Lika gott till köttbiten, fisken eller till en vegetarisk gryta.

Tips! När potatis kokas med skal på och får kallna får de oftast en benägenhet att hålla ihop bättre när den skärs i skivor.

Visa mer
45 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 8 potatisar
  • 1 ägg
  • 2 dl pankoströbröd
  • 1 krm salt
  • smör eller olja, till stekning

Gör så här

  1. Koka potatisen, gärna med skalen på.
  2. När potatisen är kall skalas den och skärs i skivor.
  3. Vispa upp ett ägg i en tallrik.
  4. Blanda pankoströbröd och salt på en tallrik.
  5. Panera potatisskivorna först i uppvispat ägg och sedan i panko.
  6. Stek potatisskivorna i smör eller olja.
28 september 2018

Laddar fler recept