Pankopanerade potatisskivor

Svensk potatis Pankopanerade potatisskivor
Foto: Svensk potatis

Pankopanerade potatisskivor

5 ingredienser

45 m

Panerade och stekta potatisskivor som är krispigt goda. Servera som de är tillsammans med rårörda lingon eller som ett tillbehör. Lika gott till köttbiten, fisken eller till en vegetarisk gryta.

Tips! När potatis kokas med skal på och får kallna får de oftast en benägenhet att hålla ihop bättre när den skärs i skivor.

Ingredienser

portioner
  • 8 potatisar
  • 1 ägg
  • 2 dl pankoströbröd
  • 1 krm salt
  • smör, till stekning (eller olja)

Gör så här

  1. Koka potatisen, gärna med skalen på.
  2. När potatisen är kall skalas den och skärs i skivor.
  3. Vispa upp ett ägg i en tallrik.
  4. Blanda pankoströbröd och salt på en tallrik.
  5. Panera potatisskivorna först i uppvispat ägg och sedan i panko.
  6. Stek potatisskivorna i smör eller olja.