Pankopanerad torsk i tortillabröd

POPULÄRT
Kockens Pankopanerad torsk i tortillabröd
Foto: Jönsson Bilder

Pankopanerad torsk i tortillabröd

18 ingredienser

45 m

Supergoda fish tacos med pankopanerad torsk, mangosalsa, chilimajo och sallad. Ett lite lyxigare fredagsmys!

Ingredienser

portioner
  • 450 g torskfilé (gärna torskrygg)
  • 1 ägg
  • ca 2 dl pankoströbröd
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk Kockens spiskummin malen
  • 1 tsk Kockens chilipulver

Mangosalsa

  • 250 g mango, tärnad
  • 0,5 rödlök, hackad
  • 0,5 röd paprika, tärnad
  • 1 kruka koriander, hackad
  • 1 limefrukt, saften
  • salt
  • 2-4 krm Kockens chili flakes

Chilimajo

  • 1 dl majonnäs
  • 0,5-1 tsk Kockens chili Ancho

Tillbehör

  • 1 kruka sallad
  • 4 mjuka tortillas

Gör så här

  1. Blanda samman mangosalsan. Låt stå en stund och mogna.
  2. Rör samman chilimajo.
  3. Dela torsken i mindre bitar anpassat till bröden. Lägg upp i tre olika skålar: vetemjöl blandat med kryddor, lätt uppvispat ägg och pankoströbröd.
  4. Vänd torskbitarna först i vetemjöl, doppa dem sedan i äggvispet och sist i pankoströbröd.
  5. Stek fisken i ett par minuter på varje sida i smör tills de får en gyllenbrun färg.
  6. Bottna bröden med sallad, en klick chilimajo, pankotorsk och toppa med salsan. Servera genast.