Pankopanerad rapsgris med heta kvarngryn och picklade rädisor

Pankopanerad rapsgris med heta kvarngryn och picklade rädisor

20 ingredienser

40 min

Frasigt stekt svensk gris paneras i panko och steks till perfektion. Till detta serveras svenska kvarngryn och picklade rädisor, magiska smaker på en tallrik.

Tips från Melleruds!
Melleruds alkoholfria pilsner produkt 2021

Tips från Melleruds!

Servera gärna med Melleruds Alkoholfria Pilsner 0,5%

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 2 fläskkotletter, utan ben (av rapsgris)
  • 1 ägg, vispat
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl pankoströbröd
  • 2 dl olja, till stekning
  • 2 dl kvarngryn
  • 1 röd chilifrukt
  • 0,5 rödlök
  • 1 kruka färsk bladpersilja, 10 blad
  • salt
  • peppar

Vinägrett

  • 2 msk grovkornig senap
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger

Sallad

  • 10 rädisor
  • 15 cm gurka
  • 2 msk vitvinsvinäger

Till servering

  • grönkålsskott
  • krasse (dansk)
  • oxalis

Gör så här

  1. Börja med att koka grynen efter beskrivning på paketet och kyl sedan ner.
  2. Vispa ihop ingredienserna till vinägretten.
  3. Finhacka rödlök, chili och persilja.
  4. Blanda med grynen och dressingen, krydda med salt och svartpeppar.
  5. Blanchera rädisorna kort, skiva sedan rädisor samt gurkan tunt. Blanda med vitvinsvinäger.
  6. Banka köttet till tunna skivor, krydda med salt och peppar och panera i mjöl, ägg och pankoströbröd.
  7. Stek köttet gyllene i rikligt med olja på båda sidorna till en innertemperatur på minst 72 grader. Krydda med lite flingsalt inför servering.
TIPS!
Se fler goda recept
Råraka på rotfrukter med rökt lax och löjromssmetana

Se fler goda recept

Här hittar du fler goda recept från våra kockar som passar till Melleruds Alkoholfria Pilsner!

Läs mer