Pankofriterad kronärtskocka med sojadipp

Pankofriterad kronärtskocka med sojadipp

10 ingredienser

20 m

Här har du det perfekta snackset eller drinktilltugget. Öppna en burk kronärtskockshjärtan, skär dem i mindre bitar, panera i bland annat panko och fritera frasiga. Strö på havssalt, pressa över citron och dippa i en soja- och sesammajonnäs. Du hör ju hur gott det är!

Tips! Det går lika bra att fritera marinerad kronärtskocka i olja, men låt överflödig olja rinna av ordentligt först.

Ta fram det bästa med Kikkoman
Kikkoman Produktbild_01

Ta fram det bästa med Kikkoman

Kikkoman förhöjer smaken i maten på ett sätt som varken salt eller buljong klarar av.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 burk kronärtskockshjärta [ca 400 g]
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 3 dl pankoströbröd (asiatiskt ströbröd)
  • frityrolja
  • Maldon havssalt
  • citron, klyftor (till servering)

Sojadipp

  • 2 dl majonnäs
  • 2 msk Kikkoman sojasås
  • 2 tsk sesamolja

Gör så här

  1. Häll av och låt skockorna rinna av i ett durkslag. Dela dem på hälften.
  2. Vänd skockorna först i mjöl, sedan uppvispat ägg och sist panko.
  3. Rör ihop ingredienserna till dippsåsen.
  4. Värm rikligt med olja till 180 grader i en stor kastrull, eller använd en fritös. Fritera några skockor åt gången tills de har fått en fin, gyllene färg. Lyft upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
  5. Strö över havssalt och servera direkt med citronklyftor och sojadipp.
TIPS!
Tips från Kikkoman
Japansk pannkaka med ponzumajonnäs

Tips från Kikkoman

Fler härliga recept med Kikkomans produkter hittar du här

Läs mer