I samarbete med Ingelsta Kalkon

Panko- och sesamfrittad kalkon med rotfruktspickels och sojamajjo

45 m
4
Ingelsta Panco och sesamfrittad kalkon
Foto: Ingelsta kalkon

Frasigt stekt tunnskivad kalkon med krispiga rotfrukter avrundas med en len sojamajjo. Receptet är framtaget med den prisbelönte kocken Peter J Skogström.

10 april 2017
45 m
4

Du behöver

Rotfruktspickels

  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 400 g blandade rotfrukter, t.ex. morot, rotselleri och palsternacka
  • 25 g färsk ingefära
  • 0,5 röd chili
  • färsk koriander

Panko- och sesamfrittad kalkon

  • 480 g tunnskivad kalkonfilé från Ingelsta kalkon
  • 2 dl panco ströbröd
  • 0,5 dl svarta sesamfrö
  • salt och svartpeppar
  • olja, till fritering
  • smör

Sojamajjo

  • 1,5 dl majonnäs
  • 1 dl soja, japansk
  • 1 tsk srirachasås (stark chilisås)

Till servering

  • 4 port ris, kokt

Gör så här

  1. Skala och strimla ner rotfrukterna i strimlor stora som tändstickor.
  2. Strimla chili och ingefäran. Lägg i en kastrull. Tillsätt vinäger, vatten och socker. Koka upp. Lägg i rotfrukterna, lägg på locket och ställ åt sidan.
  3. Dela den tunnskivade kalkonfilén en gång på längden. Salta och peppra.
  4. Blanda panko, sesamfrö, salt och peppar. Vänd kalkonen i blandningen.
  5. Hetta upp oljan och smöret till 180 grader. Stek köttet tills det fått en fin gyllene färg och är genomstekt. Låt rinna av på hushållspapper.
  6. Häll sojan i en liten kastrull. Låt koka ner tills hälften återstår, låt svalna. Blanda den kalla sojan med majonnäsen.
  7. Vänd ner hackad koriander i rotfruktspickelsen.
  8. Servera med kokt ris.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Ingelsta Kalkon

Visa alla recept från Ingelsta Kalkon