Panerad rödspätta med kapris, rödbetor och citron

koket.se
Panerad rödspätta med kapris, rödbetor och citron
Foto: TV4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Panerad rödspätta med kapris, rödbetor och citron

13 ingredienser

30 min

Stekt fisk i form av panerad spätta serverad med betor och kapris vända i brynt smör. Lättlagad och riktigt god husmansrätt.

Tips! Rödspättans skinn blir mjukt vid tillagning och behövs därför inte tas bort.

Se Tom Sjöstedt laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Rödspätta

  • 4 rödspättor, hela (à 400 g) rensade (utan huvud går också bra)
  • 2 dl ströbröd
  • salt
  • peppar
  • smör, till stekning

Tillbehör

  • 400 g rödbeta, kokta och skalade
  • 1 gul lök
  • 1 dl kapris, små fina
  • 100 g smör
  • 1 tsk ättiksprit 12 %

Tillbehör och garnering

  • 800 g potatis, kokt
  • dillvippa
  • 4 citroner, klyftor

Gör så här

  1. Skär rödbetorna i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Bryn smöret under vispning. Vänd i betor, lök och kapris. Avsluta med ättikan och smaka av med salt.
  2. Skär bort huvud och fenor på varje spätta. Panera dem på bägge sidor i ströbröd. Salta och peppra.
  3. Stek dem gyllenbruna i rikligt med smör i en stekpanna på medelvärme.
  4. Servera nystekt rödspätta med rödbetor och kokt potatis. Garnera med dill och citronklyftor.