4 rödspättor, hela (à 400 g) rensade (utan huvud går också bra)
2 dl ströbröd
salt
peppar
smör, till stekning
Tillbehör
400 g rödbeta, kokta och skalade
1 gul lök
1 dl kapris, små fina
100 g smör
1 tsk ättiksprit 12 %
Tillbehör och garnering
800 g potatis, kokt
dillvippa
4 citroner, klyftor
Gör så här
Skär rödbetorna i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Bryn smöret under vispning. Vänd i betor, lök och kapris. Avsluta med ättikan och smaka av med salt.
Skär bort huvud och fenor på varje spätta. Panera dem på bägge sidor i ströbröd. Salta och peppra.
Stek dem gyllenbruna i rikligt med smör i en stekpanna på medelvärme.
Servera nystekt rödspätta med rödbetor och kokt potatis. Garnera med dill och citronklyftor.