Stekt lubb med cool kålsallad

Stekt lubb med cool kålsallad
Foto: TV4

Stekt lubb med cool kålsallad

Av: Linda - Göteborg

Från: Halv åtta hos mig

34 ingredienser

50m

Stekt lubb med kålsallad, serveras med het fänkålscitronette och en fräsch mynta- och gurksallad.

Dryckesförslag: Gör en "Beauty shot" att dricka före måltiden, se recept.

Vegetariskt alternativ till fisken: Tofu marinerad med mandel och sesam.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Lubb

  • 600 g lubb, går även bra med annan vit fisk
  • 2 ägg
  • 1,5 dl bovetemjöl, till panering
  • olivolja, till stekning

Cool kålsallad

  • 4 broccolibuketter
  • 0,5 spetskål
  • 1 dl sesamfrön, rostade
  • 1 kruka koriander

Currydressing

  • 1 dl olivolja
  • 1 msk majonnäs (ekologisk)
  • 1 tsk curry
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • 1 citron

Het fänkålscitronette

  • 0,5 fänkål
  • 1 citron (ekologisk)
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 rödlök (liten)
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 tsk grovkornig dijonsenap
  • salt
  • peppar
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk kapris

Snurrig gurksallad med mynta

  • 0,5 gurka
  • 0,5 zucchini
  • 1 dl mynta
  • 1 dl olivolja
  • 1 citron, endast juicen
  • 1 msk svarta sesamfrön, att toppa med
  • salt
  • peppar

"Beauty shot"

  • 2 dl äppeljuice (ekologisk)
  • 1 msk Collagen Premium
  • 1 msk havtorn, råsaft

Gör så här

Beauty shot

  1. Före maten gör en "beauty shot". Den ska stärka cellerna, ge huden lyster och minska rynkor.
  2. Blanda alla ingredienser och häll upp i glas.

Cool kålsallad

  1. Blanchera broccolin lätt, finstrimla spetskålen.
  2. Rosta sesamfrön lätt i stekpanna.
  3. Finhacka koriander och blanda ihop allt i en skål.
  4. Rör ihop ingredienserna till currydressingen och massera sedan in den i salladen.

Het fänkålscitronette

  1. Ta bort det gröna samt roten från fänkålen. Mixa fint i matberedare och häll upp i skål.
  2. Pressa i citron och tillsätt vinäger omgående så att fänkålen inte blir brun.
  3. Finhacka rödlöken och chilin. Blanda i tillsammans med senap, olivolja och kapris.
  4. Smaka av med salt och peppar.

Snurrig gurksallad med mynta

  1. Använd en "veggie twister" eller grönsakssvarv och gör "spaghetti" av gurkan och zucchinin. Lägg i skål.
  2. Hacka myntan.
  3. Gör en dressing av saften från en citron, olivolja, salt och peppar.
  4. Massera in dressing och mynta i "grönsaksspaghettin".

Lubb

  1. 2 min innan servering, vispa äggen i en skål med gaffel. Doppa fiskfilén i äggen och därefter i bovetemjölet.
  2. Stek i olivolja i ca 2 minuter på varje sida. Strö över lite flingsalt.

Servering

  1. På tallrik, lägg en hög med kålsallad och placera en bit fisk ovanpå. Ringla citronetten runt om.
  2. Rulla "grönsaksspaghettin" till ett nystan med hjälp av gaffel och sked. Toppa med lite svarta sesamfrön.