Panerad fläskkarré med tomatsås

Panerad fläskkarré med tomatsås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Panerad fläskkarré med tomatsås

19 ingredienser

Till fläskkött passar en tomatsås alldeles utmärkt. Den här karrén får en spröd panering och serveras förutom såsen med grönsaksfräs och potatismos.

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor fläskkarré
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 ägg
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 1 dl ströbröd

Tomatsås:

  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl tomatpuré
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • timjan
  • salt
  • vitpeppar

Grönsaker:

  • 0,5 röd paprika
  • 0,5 gul paprika
  • 0,5 grön paprika
  • 1 zucchini
  • 1 dl syltlök

Till servering:

  • potatismos

Gör så här

  1. Tomatsås: Smält smör i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan och vispa ner mjöl. Ställ tillbaka kastrullen på värmen igen och späd med buljong, lite i taget. Tillsätt tomatpuré. Krydda med timjan, salt och peppar.
  2. Banka ut karréskivorna. Vispa upp ägget i en djup tallrik. Häll upp mjöl och ströbröd på flata tallrikar. Vänd karrén först i i mjöl, sedan i ägg och sist ströbröd. Stek skivorna i smör på låg värme, ca 4 minuter per sida.
  3. Grönsaker: Strimla paprika och zucchini. Fräs grönsakerna i smör och blanda ihop dem med syltlöken. Servera till såsen, karrén och potatismoset.