I samarbete med Hellmann's

Panerad fisk med krämig avokado- och ärtmajonnäs

5 röster
30 m
4
Panerad fisk med majonnässås på, avokado och citron
Foto: Köket
30 m
4
4 portioner

Du behöver

Panerad fisk

  • 4 filéer torsk
  • mjöl, till panering
  • ströbröd, till panering
  • 1 ägg
  • smör och olja, till stekning

Ärtmajonnäs med citron

  • 2 dl frysta ärtor
  • 1 avokado
  • 1 dl Hellmann’s majonnäs
  • 0,5 citron, skal och saft
  • salt och peppar

Servering

  • 600 g mandelpotatis
  • gurka
  • citronskivor
  • dill

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk.
  2. Häll upp mjöl på en tallrik, ströbröd på en annan och vispa upp ett ägg på en tredje. Vänd fiskfiléerna först i mjölet, sedan ägget och sist i ströbrödet. Krydda med salt. Stek den panerade fisken i rikligt med smör och olja i omgångar eller i två stekpannor samtidigt. Stek på medelvärme tills paneringen är gyllene och fisken genomstekt. Tid beror på tjocklek.
  3. Mixa ärtor med avokado. Blanda ut med majonnäsen och smaka av med citronskal, citronsaft, salt och peppar.
  4. Servera såsen tillsammans med fisken, potatisen och garnera med lite dill, citronskivor och grönsaker.
12 april 2018

Fler goda recept