Panerad fisk med krämig avokado- och ärtmajonnäs

Panerad fisk med majonnässås på, avokado och citron
Foto: Köket

Panerad fisk med krämig avokado- och ärtmajonnäs

16 ingredienser

30 m

Klassisk rätt med panerad fisk och kokt potatis. Servera med en grön och krämig sås på mixade ärtor, avokado, citron och majonnäs.

Ingredienser

portioner

Panerad fisk

  • 4 torsk, filéer
  • vetemjöl, till panering
  • ströbröd, till panering
  • 1 ägg
  • smör, till stekning
  • olja, till stekning

Ärtmajonnäs med citron

  • 2 dl frysta ärtor
  • 1 avokado
  • 1 dl Hellmann's majonnäs
  • 0,5 citron, skal och saft
  • salt
  • peppar

Servering

  • 600 g mandelpotatis
  • gurka
  • citron, skivor
  • dill

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk.
  2. Häll upp mjöl på en tallrik, ströbröd på en annan och vispa upp ett ägg på en tredje. Vänd fiskfiléerna först i mjölet, sedan ägget och sist i ströbrödet. Krydda med salt. Stek den panerade fisken i rikligt med smör och olja i omgångar eller i två stekpannor samtidigt. Stek på medelvärme tills paneringen är gyllene och fisken genomstekt. Tid beror på tjocklek.
  3. Mixa ärtor med avokado. Blanda ut med majonnäsen och smaka av med citronskal, citronsaft, salt och peppar.
  4. Servera såsen tillsammans med fisken, potatisen och garnera med lite dill, citronskivor och grönsaker.