Panerad abborre med Djurösås

Panerad abborre med Djurösås
Foto: TV4

Panerad abborre med Djurösås

Av: Daniel - Skövde

Från: Halv åtta hos mig

13 ingredienser

40 m

Klassisk panerad abborre med Djurösås på crème fraiche och bostongurka serverad med potatis och fräsch blandsallad.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Djurösås

  • 2 dl crème fraîche
  • 2 msk bostongurka
  • 4 msk ketchup
  • 1 msk grillkrydda
  • 1 msk citronpeppar

Panerad abborre

  • 500 g abborre
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 dl ströbröd
  • 2 msk smör
  • 1 msk citronpeppar
  • 800 g potatis

sallad

  • isbergssallad, tomat, gurka, fetaost och melon

Gör så här

Djurösås

  1. Blanda alla ingredienser och låt stå i kylskåpet.

Abborrfilé

  1. Blanda ströbrödet, vetemjölet och citronpeppar i en skål. Vispa upp äggen i en tallrik. Doppa sedan abborrfilén i ägget först, sen i ströbrödsblandningen.
  2. Stek abborrfilén ca. 30 sek. på var sida.
  3. Servera med kokt potatis och blandad sallad.