Pancetta in porchetta

4 h
6

Den här rätten behöver inte många presentationer, den är välsmakande, ärlig med enkla smaker och förtjänar all den tid det tar att laga! /Christian och Sergio

5 mars 2017
4 h
6

Du behöver

  • 100 g vitlök, skalad
  • salt och svartpeppar
  • 5 g peperoncinopulver
  • 60 g färsk rosmarin
  • 30 g fänkålsfrön
  • 750 g färsk fläsksida med svålen kvar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Koka vitlöken i lätt saltat vatten i 10 minuter så att smaken inte blir så aggressiv. Ta upp vitlöken och låt det kallna.
  3. Ta fram en mortel och lägg i salt, peppar, peperoncino, rosmarin, vitlöken och fänkålsfrön. Krossa kryddorna grovt.
  4. Lägg fläsket med köttsidan uppåt gör några snitt diagonalt i köttet (inte för djupa). Massera in kryddmassan i köttet.
  5. Rulla nu upp köttet till en stor korv och snöra den så att den bibehåller formen då den skall in i ugnen första 2 timmar, höj sedan värmen till 180 grader och tillaga i ytterligare 1,5 timme.
  6. Nu är porchettan klar! Skiva den och servera. Kan ätas kall eller ljummen
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Ugnsformar från kända varumärken

Ugnsformar från kända varumärken Se fler

Fler goda recept