Löjromstoast med confiterad lök

1 röst
20 min
4

Löjromstoast, en mild smak av havet. Serveras i små olika högar så får man själv bygga ihop sin egen toast.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Dryck: Champagne eller ett sött, fruktigt vitt vin, som Gewürtztraminer.

Visa mer
20 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 pkt toastbröd
  • 3 msk ankfett eller smör
  • 75 g kalixlöjrom, ca
  • 4 dl crème fraiche
  • 6 st schalottenlök
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 msk god vinäger
  • Dill efter smak

Gör så här

  1. Toast
    Tag en pepparkaksform eller ett glas och stansa ut lagom stora runda bitar bröd, utan kant, i toastbrödet. Cirka 4 per person.
  2. Hetta upp en stekpanna och lägg i smör eller ankfett.
  3. Stek brödbitarna gyllenbruna.
  4. Confiterad lök
    Täck den finhackade löken med olivolja låt gå på spisen under låg värme tills transparant.
  5. Smaka av med god vinäger, till exempel champagnevinäger.
  6. Vid servering
    Servera komponenterna var för sig på en talrik, med en tesked.
  7. Garnera med färsk dill och låt gästerna själva bygga sina löjromstoast på det sätt de själv önskar.
31 mars 2010

Fler goda recept