Rödgrød med fløde anno 2010

0 röster
20 min
4

Rödgrød med fløde anno 2010, en uppdaterad dansk klassiker.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Dryck: Sött dessertvin som till exempel Vino Santo.

Visa mer
20 min
4
4 portioner

Du behöver

Jordgubbssoppa

  • 500 g jordgubbar
  • 1 st vaniljstång
  • 60 g rörsocker
  • 1 dl koncentrerad flädersaft
  • 0,5 dl vatten
  • 1 bunt bunt mynta
  • 0,5 st citron, saften

Havreflarn

  • 3 dl havregryn
  • 2 dl socker
  • 1 dl sirap
  • 150 g smör, smält
  • 0,5 dl grädde
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • vispgrädde

Gör så här

  1. Havreflarn
    Blanda ihop alla ingredienser.
  2. Rulla ihop till en rulle och skär i stänger eller slantar.
  3. Lägg på en plåt och grädda på 175 grader tills de är gyllenbruna. Det tar cirka 8 minuter.
  4. Jordgubbssoppa
    Rensa och skölj jordgubbarna.
  5. Koka socker och flädersaft tillsammans med hälften av vaniljkornen och själva vaniljstången.
  6. Tillsätt jordgubbarna när sockret har smält.
  7. Koka upp, ta bort vaniljstången och mixa.
  8. Kyl ned och smaksätt med citronsaft och hackad mynta.
  9. Servera i en djup talrik med vispadgrädde, myntablad och havreflarn.
31 mars 2010

Fler goda recept