Sponsrat innehåll

Paj med vaniljkräm och sommarbär

0 röster
30 min
4
Paj med vaniljkräm och sommarbär

Variera smakerna med en krydda till från Santa Maria. I det här receptet använder vi Vaniljstång.

Vaniljstång Santa Maria

En somrig paj fylld med vaniljkräm och färska bär som är enkel att göra och uppskattas av de flesta.

Visa mer
30 min
4

Du behöver

Pajskal

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 2 msk vatten

Vaniljkräm

  • 5 dl standardmjölk
  • 1 Santa Maria vaniljstång
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl majsstärkelse
  • 6 ägg (gulan)

Garnering

  • 500 g jordgubbar
  • 200 g färska bär
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Pajskal
    Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda samman ingredienserna till pajdegen och nyp ihop för hand eller använd matberedare.
  3. Smörj en stor eller fyra små pajformar och tryck ut degen i formen/formarna. Nagga med en gaffel.
  4. Baka i ugnen i ca 15-20 minuter. Ta ut och låt svalna.
  5. Vaniljkräm
    Dela och skrapa ur vaniljstången.
  6. Blanda mjölk, vaniljfrön, socker och majsstärkelse i en tjockbottnad kastrull. Koka försiktigt upp krämen tills den bubblar ordentligt. Vispa hela tiden!
  7. Ta krämen från värmen och vispa i äggulorna.
  8. Värm försiktigt krämen igen, vispa hela tiden, tills första bubblan kommer. Tag genast bort krämen från värmen och låt den svalna.
  9. Fördela vaniljkrämen i pajskalen och garnera med jordgubbar och sommarbär.
  10. Servera med en gång och njut!
Kökets dryckesbrev

laddar fler recept...

Laddar fler recept...