Paj med purjo och ansjovis

Paj med purjo och ansjovis
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Paj med purjo och ansjovis

10 ingredienser

En salt och god paj, kanske med en kall öl?

Ingredienser

portioner
  • 150 g smör
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 0,25 dl vatten

Fyllning:

  • 500-600 g purjolök, finskivad
  • 3 msk margarin
  • 1 förp ansjovisfilé
  • 3 ägg
  • 3 dl kaffegrädde
  • ca 75 g ost, riven
  • ev salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Mixa smör och mjöl till smuldeg, arbeta ihop den med vatten. Lägg i plastfilm i kylen 1 tim.
  2. Fräs purjon mjuk i margarinet. Låt svalna. Vispa ihop ägg och grädde, krydda. Vänd ned purjo, hackad ansjovis och ost.
  3. Kavla ut degen och klä en pajform. Nagga bottnen. Vik en folieremsa över kanten.
  4. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen 10 min. Ta ut formen, ta bort folie.
  5. Slå i fyllningen och grädda klart ca 20 min.