Paj med kräftstjärtar, champinjoner, tomat och kronärtskocka

Paj med kräftstjärtar, champinjoner, tomat och kronärtskocka
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Paj med kräftstjärtar, champinjoner, tomat och kronärtskocka

13 ingredienser

Skalade kräftstjärtar är en användbar och lättlagad råvara. Lägg dem i en god paj och servera som lunch, vickning eller förrätt. Degen gör du enkelt i matberedare.

Ingredienser

portioner

Pajdeg:

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 150 g smör

Fyllning:

  • 2 tomater
  • 6 champinjoner
  • 1 burk kronärtskocksbottnar
  • 300 g kräftstjärt
  • smör, att fräsa i

Äggstanning:

  • 4 ägg
  • 2 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Pajdeg: Skär smöret i bitar. Lägg ner i matberedaren tillsammans med vetemjöl och salt. Mixa tills degen blir till smulor. Häll ner vattnet genom matarröret och kör tills det blir en degboll. Lägg degen i en plastpåse och låt den vila minst 1 timme i kylskåp.
  2. Sätt ugnen på 200°. Kavla ut degen och klä en pajform. Nagga bottnen med en gaffel. Förgrädda pajskalet i ca 15 minuter. Skär tärningar av tomat, champinjoner och kronärtskocksbottnar. Fräs champinjonerna i smör tills vätskan försvunnit.
  3. Vispa ihop ägg, grädde och mjölk o krydda med salt och peppar. Lägg fyllningen i pajskalet och slå på äggstanningen. Grädda i ugnen i ca 25 minuter. Lägg folie över pajen efter halva tiden.