När blomkålen är som bäst kan du passa på att laga en läcker paj med blomkålsbuketter och spenat. Den passar bra att servera som lunch- eller kvällsrätt eller på en buffé.
Skär smöret i bitar. Hacka samman med mjöl och salt på ett bakbord. Arbeta snabbt ihop till en deg och knåda in vattnet. Lägg degen i en plastpåse och låt den vila minst 1 timme i kylskåp.
Sätt ugnen på 200°. Ansa blomkålen och dela den i buketter. Förväll dem i lättsaltat vatten. Hacka spenaten. Kavla ut degen och klä en pajform. Nagga bottnen med en gaffel. Förgrädda pajskalet i ca 15 minuter.
Rör ut äggen med mjölk och grädde. Krydda med salt och peppar och rör ner spenaten. Fördela blomkålen i pajskalet och häll sedan på äggstanningen. Grädda i ca 30 minuter tills äggstanningen stannat. Täck pajen med folie efter halva tiden.