Påsktårta på varmrökt lax, vispad crème fraiche och lime

Påsktårta på varmrökt lax, vispad crème fraiche och lime_02
Foto: Tv4
Dante Zia Kökets middag 2023 NY
Dante Zia Kökets middag 2023 NY

Påsktårta på varmrökt lax, vispad crème fraiche och lime

13 ingredienser

30 m + tid i kyl

Ljuvlig påsktårta som är varvad av kavring, syrlig crème fraiche-röra och laxmousse. Toppad med rom och dill blir det är en riktigt god och matig tårta till påskbordet.

Ingredienser

portioner8 - 12 bitar
  • 300 g kavring
  • 90 g smör, smält
  • 500 g crème fraîche
  • 400 g färskost
  • 1 limefrukt, saften
  • 0,5 limefrukt, skalet
  • 450 g varmrökt lax
  • 1 msk tomatpuré
  • 7-10 droppar tabasco
  • 0,5 tsk liquid smoke
  • salt
  • 100 g stenbitsrom
  • dill

Gör så här

  1. Klä en form med avtagbar botten med bakplåtspapper.
  2. Mixa kavringen med det smälta smöret. Lägg i botten i formen.
  3. Mixa crème fraiche och philadelphia i en matberedare. Smaka av med limesaft, limeskal och salt. Lägg i bunke och diska matberedaren.
  4. Mixa varmrökt lax med tomatpuré, tabasco och liquid smoke. Smaka av med salt.
  5. Montera tårtan genom att först lägga ett lager av crème fraiche-röran på kavringsbottnen. Bred därefter på ett tunt lager av laxmoussen. Avsluta med att bred på ytterligare ett lager av crème fraiche-röran. Plasta och sätt in i kylen i minst två 2 timmar.
  6. Tag ut tårtan och garnera med romen och dillen. Smaklig spis!