Fläderblomsparfait med körsbärssås

Fläderblomsparafait
Foto: TV4

Fläderblomsparfait med körsbärssås

Av: P-O - Öland

Från: Halv åtta hos mig

13 ingredienser

30 min

P-O:s fläderblomsparfait med körsbärssås och mandelflarn.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Dryck
Saracco 7784, 74 kr.

Ingredienser

portioner

Fläderblomsparfait

  • 3 äggulor
  • 3 msk florsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 0,5-1 dl fläderblomssaft

flarn

  • 1,5 dl sötmandel
  • 100 g smör
  • 100 g strösocker
  • 1-2 msk vetemjöl
  • 2 msk grädde

Körsbärssås

  • 2 dl körsbär
  • 3 dl vatten
  • 0,5 dl strösocker
  • potatismjöl, till redning

Gör så här

Fläderblomsparfait

  1. Vispa gulor och socker pösigt. Vänd i den vispade grädden försiktigt tillsammans med saften. Frys i lämplig skål ca 4 timmar.
  2. Ta ut halvtimme innan servering i rumstemperatur. Garnera med körsbärssås och mandelflarn.

Flarn

  1. Vispa ihop ingredienserna i kastrull och värm- ej koka. Klicka ut på bakplåt med smörpapper, ca 9st/ plåt (små klickar). Grädda 5 min i 175 grader.

Körsbärssås

  1. Koka upp 2 dl körsbär med 3 dl vatten. Tillsätt 0,5 dl socker. Red av med potatismjöl i 0,5 dl vatten. Har du inga goda körsbär finns färdig sås att köpa!