Skala och ansa lök och morot och skär dem i mindre bitar. Gnid in steken med salt och vitpeppar. Bryn steken runt om i en stekgryta. Lägg i lagerblad, timjan, tomatpuré samt lök och morot, spä med vin och buljong och låt steken bräsera 1-1 1/2 timme. Sila buljongen och håll steken varm. Skär upp i tunna skivor.
Sås: Hacka schalottenlöken och fräs i smöret utan att den tar färg. Ta av från värmen och rör ner mjölet. Koka upp buljongen i en annan kastrull och spä redningen med vätskan, lite i taget. Krydda med salt och peppar. Låt puttra i 10 minuter. Sila såsen.
Grönsaker: Hacka persiljan, inte stjälkarna. Skala, skölj och strimla kålrot, morötter och palsternackor. Fräs rotfruktsstrimlorna i smör, krydda med salt och peppar. Strö över den hackade persiljan och servera rotfrukterna till steken med såsen.