Oxrullader med rotfrukter och baconinlindad sparris

Oxrullader med rotfrukter och baconinlindad sparris
Foto: TV4

Oxrullader med rotfrukter och baconinlindad sparris

Av: Benny - Tibro

Från: Halv åtta hos mig

30 ingredienser

1h 30m

Saftiga rullader, som får smak av bacon och senap, serveras med ugnsrostade rotfrukter och sparris

Dryckesförslag:

Rödvin, Apothic Red, 2014

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Oxrullader

  • 800 g lövbiff
  • 2 gula lökar, finhackad
  • 4 msk grovkornig senap
  • 4 msk persilja, finhackad
  • 2 msk olja, till stekning
  • 140 g bacon
  • 2 krm peppar
  • 2 krm salt
  • 4 msk olja, att steka i
  • 2 dl vatten
  • 2 msk oxfond
  • 5 dl grädde
  • 2 dl chilisås
  • 2 msk tomat puré
  • 2 msk soja
  • 1 dl syltlök
  • 1 msk curry
  • 1 msk timjan
  • 1 msk paprikapulver
  • chilipulver (efter smak)
  • några kvistar persilja

Rotfrukter i ugn

  • 400 g potatis
  • 200 g morot
  • 200 g palsternacka
  • 2 msk olja
  • 2 tsk pommes frites krydda

Baconinlindad sparris

  • 300 g sparris
  • 140 g bacon
  • 1 msk olja
  • 1 krm peppar

Gör så här

Oxrullader

  1. Stek löken glansig.
  2. Blanda den stekta löken med senap och persilja.
  3. Lägg köttskivorna på bänken.
  4. Bred lök, senapsblandningen och en baconskiva på varje.
  5. Salta och peppra, rulla ihop och fäst med två tandpetare snett in i varje rulle (tar mindre plats så).
  6. Bryn rulladerna, i olja, i het stekpanna och lägg dem sedan i en gryta.
  7. Häll i vatten, oxfond, grädde, chilisås, tomatpuré, soja, syltlök, curry, timjan och paprikapulver.
  8. Tillsätt chilipulver efter smak.
  9. Låt småkoka i 60 min. eller tills köttet är mört, gärna utan lock i slutet så att det reduceras.

Rotfrukter i ugn

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och skär potatisen, morötterna och palsternackorna i klyftor och stavar.
  3. Lägg allt i en långpanna klädd med bakplåtspapper.
  4. Smörj in rotfrukterna med olja och pommes frites krydda.
  5. Låt gå i ugn i ca 30 min.

Baconinlindad sparris

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Bryt av det träiga på sparrisen.
  3. Rulla en baconskiva om två sparrisar.
  4. Smörj in med lite olja, krydda med peppar.
  5. Lägg i en form och sätt in i ugnen i ca 15 min.'

Servering

  1. Lägg upp rullader, rotfrukter och den varma sparrisen.
  2. Garnera med några kvistar persilja.