Oxrulader med fin fyllning

Oxrulader med fin fyllning
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Oxrulader med fin fyllning

16 ingredienser

En riktig festrätt som brukar göra succé.

Ingredienser

portioner
  • 600-700 g oxkött av innanlår, tunna skivor
  • 1 bit späck
  • 2 saltgurkor
  • några kvistar persilja
  • 1 gul lök
  • 4 kryddor
  • muskot
  • 1 bit rotselleri
  • 2 morötter
  • 2 lagerblad
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl grädde
  • 1 ansjovis, mosad
  • 3 dl öl
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Lägg köttskivorna mellan plastfolie och platta ut dem med handen eller bredsidan av en kniv. Krydda med salt och peppar, 4-kryddor och en doft muskot på båda sidor. Strimla späck och gurka. Lägg en strimla av varje på köttskivorna tillsammans med en kvist persilja. Skiva och stek löken och lägg på köttet. Rulla ihop och fäst med tandpetare.
  2. Skala och tärna selleri och morötter och fräs dem i en stekgryta med lite matfett. Pudra över mjölet. Bryn ruladerna och lägg dem i grytan tillsammans med lagerblad. Späd med öl, gärna porter, och rör ner ansjovisen. Låt ruladerna puttra under lock tills de är möra.
  3. Ta upp ruladerna och späd skyn med grädde. Låt såsen koka utan lock 5 minuter, smaka av och sila den sedan över ruladerna. Servera med gelé och kokt potatis.