Oxfilé med ajvarkryddsmör och grön sparris

Oxfilé med ajvarkryddsmör och grön sparris

9 ingredienser

20 m

Stekt oxfilé med kryddsmör på ajvar, citron och timjan serveras med sparris. Enkelt och lyxigt på samma gång!

Ingredienser

portioner
  • 100 g smör
  • 2 msk Podravka Ajvar stark
  • 0,5 citron, saften
  • 1-2 msk färsk timjan, hackad
  • 4 skivor oxfilé
  • salt
  • peppar
  • smör, till stekning
  • 1 knippe grön sparris

Gör så här

  1. Blanda rumstempererat smör med ajvar, citron och ripplad timjan. Rulla in i bakplåtspapper och lägg i kylen medan du tillagar oxfilén
  2. Skär filén i lagom tjocka skivor. Gnid in skivorna med salt och peppar.
  3. Stek i smör och olja i grillpanna. 1-2 minuter på varje sida. Lägg åt sidan och låt vila.
  4. Bryt av den hårda delen längst ner på sparrisen och lägg ner i sjudande vatten. Gärna i traktörpanna men annars går stekpanna bra. Sjud ca 5-10 minuter beroende på tjocklek, i saltat vatten.
  5. Servera oxfilén med den nykokta sparrisen och ajvarkryddsmöret och lite citron.