Oxbringa, rimmad med körvel

Oxbringa, rimmad med körvel
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Oxbringa, rimmad med körvel

10 ingredienser

Du kan köpa färdigrimmad oxbringa i köttdisken i välsorterade livsmedelsbutiker. Förr var rimmad oxbringa vardagsmat, men nu serveras den på finkrogen.

Ingredienser

portioner
  • 500 g kokt rimmad oxbringa
  • 2 palsternackor
  • 2 tsk rapsolja

Senaps och körvelsås:

  • 4 dl kalvbuljong
  • 2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 msk senap
  • 2 tsk torkad körvel
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225°. Ansa palsternackorna och skär dem i strimlor. Lägg dem i en ugnssäker form och baka i ugnen i 20 minuter. Droppa olja över.
  2. Skiva oxbringan och värm den i buljong. Håll varm.
  3. Senaps- och körvelsås: Smält smöret och rör ner mjölet. Spä med buljong under omrörning. Koka upp och låt sjuda i 3-5 minuter. Krydda med senap, salt och peppar.