Överbakning var från början ett sätt att hålla soppan varm. Det kan kanske behövas en kulen höstkväll. Soppan måste lagas i ugnssäkra soppskålar. Servera som förrätt eller liten supé.
Strimla rotselleri, kålrot, morot och purjo i tändsticksstora strimlor. På restaurangspråk kallas det "allumette", som betyder just tändsticka på franska. Koka strimlorna mycket hastigt i saltat vatten och skölj dem i rinnande iskallt vatten så behåller de sin färg. Sätt ugnen på 200°.
Koka upp buljongen enligt anvisningen på burken. Krydda med salt, peppar och sherry. Lägg ner grönsaksstrimlorna ca 5 minuter före överbakningen. Fördela soppan i 4 ugnssäkra soppskålar.
Skär ut 4 rundlar av smördegen och lägg över. Se till att 2 cm av degen hänger utanför kanten. Pensla med uppvispat ägg, först på insidan av kanten så att den sitter ordentligt fast. Pensla slutligen ovansidan av locket. Baka i ugnen tills degen rest sig, är genomgräddad och har fått fin färg. Servera genast.