Ostsallad med kyckling och nötter

Ostsallad med kyckling och nötter
Foto: TV4

Det här är en lite “matigare” sallad med mycket smak. Den passar bra att servera som lättare lunchrätt. Ett gott lantbröd är trevligt att servera bredvid.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • 0,25 isbergssallatshuvud
  • 2 blekselleri
  • 0,25 slanggurka
  • 0,5 rödlök
  • 5 rädisor
  • 2 kycklingfiléer
  • 0,5 dl pinjenötkärnor
  • 8 valnötkärnor
  • 0,5 dl cashewnötkärnor
  • 20 g port salut
  • 20 g emmentaler
  • Dressing:
  • 2 msk valnötsolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt och malen vitpeppar
  • Garnering:
  • sallatsblad i olika färger

Gör så här

  1. Grilla kycklingfiléerna i grillpanna eller på utegrill. Rör ihop vinäger och olja till en dressing, krydda med salt och peppar.
  2. Skölj och strimla isbergssallaten fint, skär gurka och blekselleri i halvmånar och skala och hacka rödlök och rädisor. Riv osten.
  3. Arrangera grönsakerna fint på en tallrik. Skär kycklingfiléerna i skivor och lägg på. Toppa med ost och nötter.
Kommentera receptet

Fler goda recept