Ostron Rockefeller med hollandaisesås

Fredrik Eriksson ny

Ostron Rockefeller med hollandaisesås

12 ingredienser

30 m

Lyxiga ostron som även den tveksamma brukar falla för. Gratinerade med parmesanost och hollandaisesås - försvinnande gott!

Ingredienser

portioner ostron

Hollandaisesås

  • 150 g smör
  • 3 äggulor
  • 2 tsk citron, pressad
  • ostronspad
  • salt
  • vitpeppar
  • chilifrukt, finhackad

Ostron

  • 6 belonostron
  • 250 g bladspenat
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 stänk pernod
  • 4 msk parmesanost, riven

Gör så här

Hollandaisesås

  1. Skira smöret. Blanda citron, äggulor och vatten; vispa skummigt i vattenbad. Tillsätt det skirade smöret i en fin stråle under kraftig vispning. Smaka av med salt, vitpeppar och finhackad chili och lite ostronspad.

Ostron

  1. Öppna ostronen, ta ur varje ostron och rengör skalets insida. Ta bort muskelfästet.
  2. Fräs spenat och schalottenlök, slå bort vätskan och avsluta med ett stänk Pernod.
  3. Fördela spenaten i de 6 skalen, lägg på ostron och hollandaisesås, riv parmesan över och gratinera i ugn på 220 grader. Servera ostronen varma med väl kyld champagne.