Ostron med kallrökt soja, chili, gurka och rostad vitlök

0 röster
30 m
4

Toppa ostronen med fint tärnad gurka som dragit i kallrökt soja smaksatt med chili och vitlök. Strö sedan över friterad quinoa och pepprig shisokrasse.

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 ostron
  • 2 msk quinoa
  • 0,5 dl olja
  • 4 msk kallrökt soja eller vanlig japansk
  • 1 msk risvinäger
  • 0,5 grön chili (piripiri)
  • 7 cm gurka
  • 0,5 salladslök
  • 2 vitlökar, solo
  • shisokrasse

Gör så här

  1. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och låt ånga av.
  2. Stek quinoan krispig i oljan. Sila av och spara oljan.
  3. Riv vitlöken och stek den krispig i den avsilade oljan.
  4. Blanda soja med risvinäger och fint skuren chili.
  5. Skär gurkan i fina tärningar. Skär salladslöken i tunna skivor.
  6. Öppna ostronen. Blanda gurkan med sojasåsen. Låt dra i 5 minuter.
  7. Lägg en sked av gurkblandningen uppe på ostronet. Strö över salladslök, quinoa och vitlök. Garnera med gärna med shisokrasse.
4 maj 2018

Laddar fler recept