Ostpaj, serveras med Kalix löjrom

Ostpaj, serveras med Kalix Löjrom
Foto: TV4

Ostpaj, serveras med Kalix löjrom

Av: Veronica - Nora/Lindesberg

Från: Halv åtta hos mig

14 ingredienser

25m

Varm ostpaj som serveras med egen picklad rödlök, Kalix löjrom samt crème fraiche

Dryckesförslag:

Vitt vin, Stoneleigh art.nr 6498-01

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

picklad rödlök

  • 1 dl ättika
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 1 rödlök

Ostpaj

  • 4 små plattor fryst smördeg
  • 4 dl Morfars Brännvinsost, riven
  • 2 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar, nymalen

Garnering

  • 4 msk Kalix löjrom
  • 4 msk lrème fraiche
  • picklad rödlök
  • 4 dillkvistar

Gör så här

Picklad rödlök

  1. Koka en lag av ättika, socker och vatten. Låt svalna.
  2. Strimla rödlök och häll den avsvalnade lagen över löken. Låt stå och dra ca 20 min.

Ostpaj

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Kavla ut den tinade smördegen lite och tryck ner i 4 stycken smorda muffinsformar.
  3. Fyll formarna till 3/4 delar med riven ost.
  4. Vispa ihop ägg och mjölk och smaksätt med salt och svartpeppar.
  5. Häll ägg/mjölkblandningen över osten och grädda i 10-15 min i ugnen.

Garnering

  1. Dekorera pajerna med Kalix Löjrom, crème fraiche samt picklad rödlök och dillkvist.