Ostpaj med räkor och mjukost

Ostpaj med räkor och mjukost
Foto: Köket.se
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Ostpaj med räkor och mjukost

7 ingredienser

45 m

En god ostpaj är alltid ett säkert kort till sommarens bufféer, picknickluncher och festligheter. Så här gör du en riktigt snabb och enkelt variant på ostpaj med räkor. Och vi lovar – den är så god att det är svårt att sluta äta av den!

Tips! Det går lika bra att göra pajen med kräftost och toppa med kräftor.

Ingredienser

portioner
  • 5 ark filodeg
  • 3 ägg
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • svartpeppar
  • 5 cm purjolök
  • 500 g räkor med skal
  • 250 g mjukost, med räkor (en tub)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ut filodegsarken en och en i en pajform och vik in kanterna så de inte går utanför pajformen för mycket.
  2. Skiva purjolöken fint.
  3. Vispa ihop mjukost, grädde och ägg. Krydda med peppar och tillsätt purjolöken. Häll över fyllningen i pajskalet.
  4. Grädda längst ner i ugnen i ca 25-30 minuter eller tills pajen har satt sig och fått fin färg.
  5. Skala under tiden räkorna. Toppa pajen med räkor och lite dill om du önskar.