Ostpaj i filodeg med smetana, rom och lök

Ostpaj i filodeg med smetana, rom och lök
Foto: Köket

Ostpaj i filodeg med smetana, rom och lök

13 ingredienser

40 m

Gör en ostpaj med krispig filodeg som botten, det blir både enkelt och gott! Toppa pajen med röd rom, smetana, rödlök och dill efter den gått klart i ugnen. 

Felix tipsar!
Felix paj västerbottensost och kantrareller produkt

Felix tipsar!

Testa Felix goda färdiga paj Västerbottensost & kantareller!

Läs mer

Ingredienser

portioner4 - 6

Paj

  • 4 ark filodeg
  • 0,5 purjolök
  • 75 g Västerbottensost, riven
  • 75 g grevéost, riven
  • 3 ägg
  • 2 dl grädde
  • salt
  • peppar
  • 65 g spenat

Garnering

  • stenbitsrom
  • smetana
  • 0,5 rödlök, finhackad
  • dill

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ut filodegen i en pajform.
  2. Riv osten och skiva purjolöken fint. Vispa ihop osten och löken med ägg, grädde, salt och peppar.
  3. Lägg spenaten i botten på pajen och häll över äggstanningen. Grädda längst ner i ugnen i ca 30 minuter eller tills pajen har satt sig och fått fin färg.
  4. Dekorera pajen med rom, smetana, rödlök och dill.
TIPS!
Goda recept från Felix
Felix hasselbacksrödbetor

Goda recept från Felix

Fler tips och recept från Felix

Läs mer