Österrikisk schalottenlök- och ostsoppa

En soppa som görs när det finns gott om ostkanter i kylen, gärna sorter med karaktär. Variera garnityret med exempelvis krutonger, frästa champinjoner, örter eller räkor.

6 oktober 2016
4

Du behöver

  • 2 schalottenlökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 kvist timjan
  • 3 dl vitt vin
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 1-2 dl grädde
  • 200-300 g lagrade goda ostar
  • lite kirsch eller grappa
  • salt och cayennepeppar
  • olivolja

Gör så här

  1. Finhacka löken och vitlöken och fräs den i olivolja med lite timjan.
  2. Tillsätt vin och buljong och koka i 10 min, vänd ner grädde och riven ost. Sjud försiktigt så att det smälter.
  3. Mixa den slät och smaka av med lite kirsch, cayenne och salt.
Kommentera receptet

Fler goda recept