Örtpanerad torsk med färskpotatis och pepparrotskräm

koket.se
Örtpanerad torsk med färskpotatis och pepparrotskräm
Foto: TV4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Örtpanerad torsk med färskpotatis och pepparrotskräm

19 ingredienser

40 min

Tom bjuder på frasig panerad torsk som han steker i härligt mycket smör. Till torsken serverar han en busenkel pepparrotskräm och en enkel sallad på rädisor.

Se Tom Sjöstedt laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Pepparrotskräm

  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl färsk pepparrot, nyriven
  • salt

rädisor

  • 10 rädisor
  • 0,5 citron, skalet
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Torsk

  • 4 bitar torskfilé [à 150 g]
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 1 dl dill, grovhackad
  • 1 dl gräslök, skuren
  • salt
  • smör, till stekning

Tillbehör/garnering

  • färskpotatis, kokt
  • 1 kruka dill
  • färsk pepparrot, nyriven

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till pepparrotskrämen och smaka av med salt.
  2. Skiva rädisorna tunt på mandolin. Blanda med citronzest och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
  3. Blanda ströbröd, dill och gräslök. Salta fisken och panera i vetemjöl, ägg och sist örtströbrödet. Stek gyllenbrun och fin i smöret på medelvärme.
  4. Servera med kokt färskpotatis, nyriven pepparrot och dill

Glöm inte att matsortera skal från äggen för en mer hållbar matlagning, och njut av din härliga fiskrätt. /Köket-redaktionen