Gör små snitt på kycklingens lår. Fyll kycklingen med citron, chili, örter och vitlök. Stoppa in lite under skinnet också. Gnid in med salt, svartpeppar, olivolja och soja.
Lägg kycklingen i en form tillsammans med smör och ställ in i ugnen ca 1 timme beroende på kycklingen storlek.
Ös kycklingen lite då och då under tiden. Det bästa sättet för att känna att den är klar är ju att "vrida" kycklinglår benet och se om det lossnar enkelt från" köttet".
Potatisgratäng
Borsta och skala potatisen lite, dela den i klyftor, skala vitlöken och skär schalottenlöken i grova ringar. Gnid in med olivolja, salt och svartpeppar och rosta i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter, så potatisen är halvklar.
Tillsätt grädde och rikligt med parmesanost och grädda vidare i ca 15 minuter. För att få lite färg höj ugnen eller ge den lite på grillvärme, avsluta med grovhackad persilja.
Gräddsky
Tag upp kycklingen ut formen och låt vila. Den goda skyn som finns i formen tas om hand och kokas ner i kastrull med lite vitt vin och grädde. Smaksätt med lite soja och dijonsenap. Tag ur citronen ur kycklingen och pressa ur saften ner i skysåsen. Smaka av med salt och peppar.