Havskräftstjärtar med kronärtskockspuré i sked

0 röster
4
Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 havskräftstjärtar, skalade
  • 1 färsk kronärtskocka
  • 1 citron, pressad saft
  • vatten
  • Medelhavssalt från kvarn
  • 2 msk olivolja extra virgin
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • hackad bladpersilja eller gräslök
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Slå av skaftet från kronärtskockan så att trådarna följer med. Skär en snittyta på underdelen och gnid in den med citronsaft. Lägg skockan i lättsaltat kokande vatten och koka den tills bladen lossnar. Ta bort alla blad (spara dem till en sallad).
  2. Skrapa därefter med en gaffel bort skägget och skär botten i mindre bitar. Mixa den till en fin puré. Smaksätt med salt och peppar, olivolja och lite citronsaft.
  3. Halstra kräftstjärtarna i en het panna med olivolja och hackad vitlök i c.a en minut så att kräftstjärtarna får en brun färg.
15 november 2007

laddar fler recept...

Laddar fler recept...