Grillad falukorv med kantareller och kall äppelsås

0 röster
4
Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g skivad falukorv
  • 200 g kantareller
  • 1 finhackad gul lök
  • 500 g kokt potatis, skivas
  • 2 msk smör eller margarin
  • 4 msk finhackad persilja
  • salt och peppar från kvarn

Sås:

  • 2 dl lättcrème fraîche
  • 1 msk ljus dijonsenap
  • 1 msk riven pepparrot
  • 1 finhackat syrligt äpple

Gör så här

  1. Lägg matfettet i en panna. Stek kantarellerna knapriga tillsammans med löken. Salta och peppra. Stek den skivade potatisen knaprig i en annan stekpanna. Lägg falukorven i en het grillpanna och grilla ett vackert rutigt mönster.
  2. Blanda ihop ingredienserna till såsen i en skål, smaka av.
  3. Lägg upp maten vackert på ett varmt fat. Strö över persilja på kantarellerna och potatisen. Servera genast.
15 november 2007
Black friday

laddar fler recept

Laddar fler recept