Nässelsoppa med Lone Star-bröd

4 röster
4

En förrättssoppa som serveras med vackert stjärnfomade bröd.

Örjan från Västerås lagade även

Sidfläskinlindad bourbonfilé


Familjen Jacobssons saffranspannkaka



Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • Nässelsoppa
  • 2 l nässelblad, späda
  • 8 dl vatten
  • 1 dl grädde
  • 1 dl sherry
  • 1 gul lök
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 hårdkokta ägg
  • 4 msk crème fraiche
  • 1 msk pepparrotsvisp
  • 1 msk smör till stekning

Lone Star-bröd

  • 4 skivor vitt bröd
  • solrosolja
  • anchochili
  • Salt, efter smak

Gör så här

  1. Nässelsoppa
    Börja med att förvälla nässelbladen.
  2. Fräs löken i smöret, häll sedan på vatten och buljongtärningar.
  3. Lägg i nässelbladen och koka ihop i 10 min.
  4. Tillsätt Sherry och grädde, och koka ytterligare i några minuter.
  5. Mixa ihop soppan med en stavmixer.
  6. Blanda ihop crème fraiche med pepparrotsvispen för sig.
  7. Portionera upp soppan i skålar, toppa den med crème fraiche-vispen och en ägghalva.
  8. Lone Star-bröd
    Pensla på brödskivorna med olja och salt.
  9. Rosta brödet i stekpanna.
  10. Stansa ut stjärnor med hjälp av en pepparkaksstjärnform.
  11. Pudra på chilipulvret med hjälp utav en stjärnschablon.
18 januari 2011

laddar fler recept

Laddar fler recept