Familjen Jacobssons saffranspannkaka

6 röster
4

Servera desserten tillsammans med lättvispad grädde och björnbär eller björnbärssylt.

Örjan från Västerås lagade även

Nässelsoppa med Lone Star-bröd


Sidfläskinlindad bourbonfilé



Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
4

Du behöver

  • 0,7 l standardmjölk
  • 0,7 l vatten
  • 1 dl sagogryn
  • 1 msk smör
  • 1 sockerbit
  • 1 kanelstång
  • 1 förp saffran

Tillbehör

  • björnbär eller björnbärssylt
  • grädde, lättvispad

Gör så här

  1. Koka upp mjölk och vatten - använd kastrull i vattenbad.
  2. Häll sedan i sagogrynen och lägg ner kanelstången.
  3. Koka upp tills grynen är genomskinliga.
  4. Mal samman saffran och sockerbit i en mortel och häll sedan ner det i grötsmeten tillsammans med smöret.
  5. Häll smeten i en smörad form och grädda i ugnen i ca 150 grader tills pannkakan har fått en gyllenbrun färg. Cirka 30-40 minuter
  6. Serveras tillsammans med lättvispad grädde och björnbär/björnbärssylt.
18 januari 2011

Laddar fler recept