Orecchiette di tricolore

17 röster
20 m
4

Paolos pasta i de italienska färgerna - tomatsås, rucola och mozzarella. När det enklaste också är det godaste!

Visa mer
20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g pasta orecchetti
  • 400 g färska körsbärstomater
  • 2 klyftor vitlök
  • 250 g mozzarella (helst buffelmozzarella)
  • 70 g rucola
  • 100 g parmesanost, skuren i flagor
  • ca 2 msk olivolja
  • salt

Gör så här

  1. Skölj tomaterna, dela i halvor och kläm försiktigt ut det mesta av kärnorna. Skär dem sedan i små bitar.
  2. Hetta upp olivolja i en stor kastrull och fräs vitlöken tills den börjar ta färg. Tillsätt tomater och salt, låt såsen koka i ca 10 minuter.
  3. Skär mozzarellan i små bitar och hacka rucolan grovt.
  4. Koka pastan al dente i rikligt med lättsaltat vatten, enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Låt pastan rinna av i ett durkslag och häll sedan tillbaka den i pastakastrullen. Rör i tomatsås men spara lite för att toppa portionerna med. Ställ åt sidan och rör i ¾ delar av mozzarellan och rucolan. Skeda över resten av tomatsåsen på den varma pastan och strö sedan över mozzarella och rucola. Toppa med parmesanflagor.
28 maj 2016
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept