Orecchiette di tricolore

POPULÄRT
koket.se
Orecchiette di tricolore
Foto: TV4
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Orecchiette di tricolore

8 ingredienser

20 m

Paolos pasta i de italienska färgerna - tomatsås, rucola och mozzarella. När det enklaste också är det godaste!

Se Paolo Roberto laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 400 g pasta orecchetti
  • 400 g färska körsbärstomater
  • 2 klyftor vitlök
  • 250 g mozzarella (helst buffelmozzarella)
  • 70 g rucolasallad
  • 100 g parmesanost, skuren i flagor
  • ca 2 msk olivolja
  • salt

Gör så här

  1. Skölj tomaterna, dela i halvor och kläm försiktigt ut det mesta av kärnorna. Skär dem sedan i små bitar.
  2. Hetta upp olivolja i en stor kastrull och fräs vitlöken tills den börjar ta färg. Tillsätt tomater och salt, låt såsen koka i ca 10 minuter.
  3. Skär mozzarellan i små bitar och hacka rucolan grovt.
  4. Koka pastan al dente i rikligt med lättsaltat vatten, enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Låt pastan rinna av i ett durkslag och häll sedan tillbaka den i pastakastrullen. Rör i tomatsås men spara lite för att toppa portionerna med. Ställ åt sidan och rör i ¾ delar av mozzarellan och rucolan.
  6. Skeda över resten av tomatsåsen på den varma pastan och strö sedan över mozzarella och rucola. Toppa med parmesanflagor.