Orecchiette di tricolore

17 röster
20 m
4

Paolos pasta i de italienska färgerna - tomatsås, rucola och mozzarella. När det enklaste också är det godaste!

Visa mer
20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g pasta orecchetti
  • 400 g färska körsbärstomater
  • 2 klyftor vitlök
  • 250 g mozzarella (helst buffelmozzarella)
  • 70 g rucola
  • 100 g parmesanost, skuren i flagor
  • ca 2 msk olivolja
  • salt

Gör så här

  1. Skölj tomaterna, dela i halvor och kläm försiktigt ut det mesta av kärnorna. Skär dem sedan i små bitar.
  2. Hetta upp olivolja i en stor kastrull och fräs vitlöken tills den börjar ta färg. Tillsätt tomater och salt, låt såsen koka i ca 10 minuter.
  3. Skär mozzarellan i små bitar och hacka rucolan grovt.
  4. Koka pastan al dente i rikligt med lättsaltat vatten, enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Låt pastan rinna av i ett durkslag och häll sedan tillbaka den i pastakastrullen. Rör i tomatsås men spara lite för att toppa portionerna med. Ställ åt sidan och rör i ¾ delar av mozzarellan och rucolan. Skeda över resten av tomatsåsen på den varma pastan och strö sedan över mozzarella och rucola. Toppa med parmesanflagor.
28 maj 2016

Laddar fler recept