Öppen lasagne med tomatsås, parmesan och majonnäs

POPULÄRT
Öppen lasagne med tomatsås, parmesan och majonnäs
Foto: Köket

Öppen lasagne med tomatsås, parmesan och majonnäs

18 ingredienser

20 m

Koka lasagneplattorna och varva med smakrik tomatsås, parmesanmajonnäs och spenat direkt på tallriken - världens snabbaste lasagne!

Ingredienser

portioner

Tomatsås

  • 2-3 schalottenlökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 röd chilifrukt (eller chiliflakes)
  • olja, till stekning
  • 400 ml passerade tomater
  • 2 msk basilika, hackad
  • 2 tsk honung
  • salt
  • peppar
  • ev vitvinsvinäger, lite
  • ca 100 g spenat

Lasagne

  • 12 färska lasagneplattor
  • 2 dl Hellmann's majonnäs
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 dl parmesanost, riven

servering

  • parmesanost, riven
  • färsk basilika
  • spenat

Gör så här

  1. Finhacka lök, vitlök och chili och fräs mjukt tillsammans med lite olja i en kastrull. Slå över de passerade tomaterna och smaka upp med basilika, honung, salt, peppar och eventuellt lite vinäger. Lägg ner spenaten och koka tills den sjunkit ihop.
  2. Koka lasagneplattorna enligt anvisningar på förpackningen. Häll av vattnet försiktigt.
  3. Blanda majonnäsen med riven parmesan och en pressad vitlöksklyfta.
  4. Lägg ut en lasagneplatta på varje tallrik. Lägg en klick tomatsås och vik över plattan. Lägg ytterligare en platta ovanpå, klicka på majonnäs och vit över. Lägg sista plattan ovanpå, fyll med tomatsås. Riv över parmesan.