I samarbete med Hellmann's

Öppen lasagne med tomatsås, parmesan och majonnäs

0 röster
20 m
4
Öppen lasagne med tomatsås, parmesan och majonnäs
Foto: Köket
20 m
4

Du behöver

Tomatsås

  • 2-3 schalottenlökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 röd chili eller chiliflakes
  • olja, till stekning
  • 400 ml passerade tomater
  • 2 msk basilika, hackad
  • 2 tsk honung
  • salt och peppar
  • eventuellt lite vitvinsvinäger
  • ca 100 g spenat

Lasagne

  • 12 färska lasagneplattor
  • 2 dl Hellmann's majonnäs
  • 1 liten klyfta vitlök
  • 1 dl parmesan, riven

servering

  • riven parmesan
  • färsk basilika
  • spenat

Gör så här

  1. Finhacka lök, vitlök och chili och fräs mjukt tillsammans med lite olja i en kastrull. Slå över de passerade tomaterna och smaka upp med basilika, honung, salt, peppar och eventuellt lite vinäger. Lägg ner spenaten och koka tills den sjunkit ihop.
  2. Koka lasagneplattorna enligt anvisningar på förpackningen. Häll av vattnet försiktigt.
  3. Blanda majonnäsen med riven parmesan och en pressad vitlöksklyfta.
  4. Lägg ut en lasagneplatta på varje tallrik. Lägg en klick tomatsås och vik över plattan. Lägg ytterligare en platta ovanpå, klicka på majonnäs och vit över. Lägg sista plattan ovanpå, fyll med tomatsås. Riv över parmesan.
12 april 2018

Fler goda recept