Omelettwrap med örtig tonfiskröra

Omelettwrap med örtig tonfiskröra
Foto: Ulrika Pousette
Ulrika Davidsson porträtt
Ulrika Davidsson porträtt

Omelettwrap med örtig tonfiskröra

17 ingredienser

20 min

Krämig tonfiskröra i en omlettwrap. Oj, så gott och smidigt! / Ulrika

Receptet är från boken Kickstarta med Ulrikas matlådor, Bonnier fakta.

Ingredienser

portioner

omelett

  • 4 ägg
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 tsk smör, att steka i
  • salladsblad
  • färsk oregano, att garnera med
  • 10 körsbärstomater, att servera till

Tonfiskröra

  • 1 burk tonfisk i vatten [150 g avrunnen vikt]
  • 1,5 msk majonnäs
  • 1 msk gräddfil
  • 1 msk gräslök, hackad + lite att garnera med
  • 2 msk basilika, hackad, + lite att garnera med
  • 2 msk persilja, hackad
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 0,5 citron, finrivet skal
  • salt
  • svartpeppar
  • örtagårdskrydda

Gör så här

  1. Börja med tonfiskröran. Blanda ihop alla ingredienser till tonfiskröran i en skål.
  2. Vispa ihop ägg, salt och peppar i en liten bunke.
  3. Hetta upp en stekpanna med hälften av smöret och stek 2 omeletter av smeten i några minuter tills den har stelnat. Låt dem svalna på en tallrik.
  4. Lägg salladsblad och tonfiskröra på omeletten. Toppa med lite basilika och gräslök. Vik ihop omeletten till en wrap och lägg den i en matlåda med lock.
  5. Garnera med färsk oregano och lägg tomaterna vid sidan.